Asijská kuchyně

Asijská kuchyně je populární po celém světě. Dokáže okouzlit už na první pohled, jelikož používá mnoho druhů zeleniny, která je pestrobarevná. Takové vepřové se zelím a s knedlíkem se může jít v tomto ohledu schovat. Díky velkým porcím zeleniny je navíc tato strava výjimečně zdravá. Konec konců, nejstarší lidé na planetě nežijí v Anglii nebo v USA, ale právě v zemích jako jsou Čína nebo Japonsko. Alespoň trochu si zakoketovat s asijskými pokrmy tak určitě ničemu nebude vadit. Každá země v Asii má samozřejmě své specifické speciality .

suši

  1. Indická kuchyně – jedna z nejznámějších kuchyní na světě. Je známá hlavně svými vegetariánskými recepty, které chutnají i zapřisáhlým milovníkům masa. Základní složkou indické kuchyně je rozhodně kari, které má svou specifickou chuť. Nejedná se však o jeden typ koření, ale spíše směsku různých bylinek. Tyto směsi se kraj od kraje dosti odlišují, ale jednu přísadu mají vždy stejnou – kurkumu. Ta kari propůjčuje typickou nažloutlou barvu i zajímavou chuť.
  2. Japonská kuchyně – speciality pocházející ze země vycházejícího slunce rovněž patří k těm nejoblíbenějším. Základní surovinou pro velkou část japonských pokrmů jsou ryby. V našich končinách je známé hlavně Suši, tedy ryby nebo mořské plody kombinované s octem ochucenou rýží. Samozřejmě neexistují pouze verze s rybami, ale také vegetariánské Suši, kde se místo rybího masa používá ovoce, respektive zelenina.

činská polévka

  1. Vietnamská kuchyně – i jídla z Vietnamu se vyznačují velkou pestrostí a skvělou chutí. Navíc v našich končinách je tato kuchyně velice známá, jelikož zde máme nemalou vietnamskou komunitu. Vždyť kdo by neznal známe závitky nebo populární hovězí polévku Pho bo, kterou nabízejí takřka v každém specializovaném bistru nebo restauraci. Ta se může jíst nejen jako předkrm, ale vystačíte si s ní i jako s hlavním jídlem.